Πολυτελείς και ασφαλείς υπηρεσίες μεταφορών


Η εύρεση της μεταφοράς που χρειάζεστε δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη!
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να οργανώσουμε το επόμενο ταξίδι σας.

Ιστορικό Eταιρείας

Η πρώτη εταιρεία λεωφορείων ιδρύθηκε το 1940 από τον κ. Ιωάννη Καλλή στην περιοχή της Κερύνειας και ονομάστηκε "ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ".

Το 1967 ο γιος - ο κ. Σωτήρης Καλλής ανέλαβε την επιχείρηση και την ονόμασε Λάμπουσα (ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ-ΚΑΡΑΒΑ-ΛΑΠΗΘΟΥ) ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ με την ονομασία από το αρχαίο βασίλειο της Λάμπουσας.

Το 1992 ο κ. Σωτήρης Καλλής ιδρύει νέα αδελφική εταιρεία : 1. LAMBOUSA TRAVEL & TOURS 2. LAMBOUSA TOURIST TRANSPORT Ένα μικρό γραφείο μεταφορών τότε, έχει γίνει σήμερα μία από τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρείες στο νησί που σχετίζονται με την ενοικίαση των λεωφορείων 10 - 57 θέσεων, ταξί, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ειδικά αυτοκίνητα για σκοπούς σαφάρι.

Πολυτελή και άνετη μεταφορά όλων των τύπων, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Είναι κατάλληλα για εκδρομές μαθητών και τουριστών σε όλη την Κύπρο.

Το όμορφο νησί της Αφροδίτης προσφέρει διάφορα μέρη που δεν έχετε δει ποτέ. Βουνά, αρχαιολογικούς χώρους και πάνω απ 'όλα μια ιστορία χιλιάδων χρόνων. Για τους ξένους είναι κάτι που θαυμάζουν και για τους Κύπριους είναι κάτι που πρέπει να θαυμάσουν και να εκτιμήσουν.

Ο συνδυασμός με τις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες, μαζί με τον καθαρό αέρα του βουνού προτείνουν αξέχαστες και ταυτόχρονα ευχάριστες διακοπές. Εξερευνήστε το νησί μας για να ανακαλύψετε τις ατελείωτες ομορφιές του, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία όσον αφορά τις οργανωμένες εκδρομές στην Κύπρο με την εταιρεία μας.


Ιστορικό Oνόματος

Το αρχαίο βασίλειο της Λάμπουσας (μεταφράζεται ως το πιο λαμπρό) ιδρύθηκε από τους Φοίνικες εμπόρους τον 8ο αιώνα π.Χ. υπήρξε σημαντική Πρωτοχριστιανική πόλη, η οποία εγκαταλείφθηκε κατά τον 7ο αι. μ.Χ. συνέπεια των Αραβικών επιδρομών.

Τα θεμέλια ενός φάρου, περισυλλογής θαλασσινού νερού και ένα τμήμα του τείχους της πόλης σώζονται από τον 6ο αιώνα στη Βυζαντινή πόλη. Ένα σερβίτσιο δείπνου από ασήμι από αυτή την περίοδο βρέθηκε εδώ στα πρώτα χρόνια του αιώνα μας, πιθανώς λίγο πριν οι Σαρακηνοί λεηλατήσουν την πόλη τον 7ο αιώνα.

Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα της κοσμικής τέχνης από το πρώιμο Βυζάντιο και τώρα βρίσκεται στο Μουσείο Μετροπόλιταν Βρετανίας και στο μουσείο Κύπρου. Η Λάμπουσα αναβίωσε ως ένα λιμάνι, αν και το μόνο που απομένει από τη δεύτερη αυτή περίοδο είναι τρείς χαρακτηριστικές μεσαιωνικές εκκλησίες. Το 13ο αιώνα η διπλό καταδικασμένη Μονή Αχειροποιήτου ( που σημαίνει -Χτισμένο χωρίς χέρια-), χτίστηκε πάνω στα ερείπια ενός παλιού ναού. Η Μονή Αχειροποιήτου επεκτάθηκε τον 15ο αιώνα, την ίδια στιγμή που το αρχαίο ιερό του Αγίου Eυάλιου ανακαινίστηκε πλήρως.

Ο περίεργος βράχος από το παρεκκλήσι του Αγίου Ευλάμπιου είναι το απομεινάρι του πυρήνα ενός παλιού λατομείου. Όταν μετατράπηκε σε κατακόμβες στην ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο, και είναι ο χώρος όπου το σώμα του Αγίου Ευλάμπιου, ενός ηλικιωμένου μάρτυρα ήταν θαμμένο.

Τα τελευταία χρόνια εκσκαφές έχουν ξεκινήσει εκ νέου στη Λάμπουσας από το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με μια ομάδα αρχαιολόγων από τη Γερμανία, και η περιοχή έχει ήδη προγραμματιστεί να ανοίξει στο κοινό ως υπαίθριο μουσείο το 1996.

Αναφορές Rogerson, Β., (1994), Κύπρος, Cadogan